Fly vs Shad met Marc Zitvast

Dikke baars van 48 cm.

Vrijdag 24 januari 2020 hadden Marc en ik sinds lange tijd een afspraak om in de nieuwe Orka te gaan vissen. Hij met de vlieg en ik met de shad op zoek naar grote baarzen in de omgeving van Maurik.
Om 08.00 uur bij de helling stond Marc klaar met 3 setups. Verschillende hengels met dito lijnklassen om op de goede diepte te kunnen vissen. Eerst werd de mega SI van Humminbird nauwkeurig door Marc bestudeerd. Prachtige beelden met een school aasvis onder de steigers kwamen al snel naar voren. Op naar de eerste haven alwaar al eerder mooie vissen werden gevangen.
De haven bracht slechts 1 snoekje op de shad en een aanbeet werd door Marc gemist. Snel verder naar de eindeloze stekken op Maurik. De oude kribvakken konden goed worden bekeken op zoek naar aasvis of mogelijk een dikke echo bij wat obstakels. De tijd vloog voorbij zonder noemenswaardige actie. Het plan was om vervolgens maar naar de aasvis te gaan zoeken in de hoop dat ook hier de rovers dichtbij zouden liggen. Het duurde niet lang voordat de gewenste signalen op de SI zichtbaar werden. Lekker uit de wind konden we om de plek uitvissen en al snel miste ik een aanbeet op de shad. Marc liet zijn streamer rustiger tussen de aasvissen hangen en al snel kwam de eerst aanbeet. Een mooie snoekbaars kwam in de boot. Dit herhaalde zich nog een aantal keren en al snel had Marc 4 snoekbaarzen, een snoek en een dikke baars. De shad lieten ze volledig met rust. De trage streamer had dus duidelijk zijn voorkeur vandaag.

Wil je ook een keer mee? Mail me voor de mogelijkheden.

Dit bericht is geplaatst in Visverslagen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Fly vs Shad met Marc Zitvast

  1. Pingback: Fly vs Fly met Marc Zitvast - www.eendagjevissen.nlwww.eendagjevissen.nl

Geef een reactie