NKS Haringvliet 26-01-2020

Spanning voor de start.

Na een lange tijd geen wedstrijden meer te hebben gevist was het eindelijk weer zover. Het prachtige Haringvliet heeft een groot parcours met vele mogelijkheden. Alle technieken kunnen ingezet worden en met 47 boten aan de start gaat het een zware wedstrijd worden.

Op onze eerste stek miste ik een harde aanbeet. De koude handen had ik niet onder controle en de haak kon niet goed worden gezet. Balen natuurlijk want elke vis is super belangrijk. Niet veel later kreeg Jeroen ook zijn eerste aaanbeet en helaas ook deze schoot los. Na wat zig/zaggen op de stek wilde ze maar niet los komen en besloten we een andere techniek in te zetten. Op de spotlock met de Minn Kota Riptide konden we prachtig de stek afvissen. Al werpend pakte Jeroen als snel de eerste vissen.

Ook deze rakkers doen mee!

We gingen goed op deze techniek en al snel hadden we 6 mooie snoekbaarzen en 2 snoeken te pakken. Het was 11.30 uur en de tussenstand vertelde ons een mooie 9e plek in het klassement. Dit zag er heel goed uit met nog een groot deel van de dag voor de boeg en een paar goede stekken in ons achterhoofd.
De vis had echter zijn eigen plannen. De stekken brachten geen vis meer en pas tegen 14.30 uur kwam de verlossende 7e vis in de boot. Wat was het balen dat we zoveel tijd zonder vis zaten en kennelijk op andere delen van het parcours werd goed gevangen. De uitslag was uiteindelijk een tegenvallende 18e plek. Met maar 8 snoekbaarzen en 3 snoeken aan boord moesten we de dag afsluiten. Het was perfect georganiseerd en in de Hoezemoos stond een heerlijk kop warme soep voor ons klaar. Top gedaan mannen 🙂

Dit bericht is geplaatst in Visverslagen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie