Fly vs Fly met Marc Zitvast

Eigenlijk was het de bedoeling om richting het Hollandsdiep te gaan en daar nog wat voorwerk te doen voor de komende wedstrijd. De wind was echter grote spelbreker dus dat zat er vandaag niet in. Om toch aan de vis-vitamines te kunnen voldoen even snel naar het prachtige Maurik.

Vorige week was het Fly vs Shad dus vandaag tijd om met gelijke wapens de snoekbaars te belagen. De wind stond vandaag ook weer gunstig om lekker geconcentreerd met een #6 en sinklijn 3 de ondieptes af te speuren. De scholen witvis waren weer snel gevonden en ook zagen we activiteit van brasem aan de oppervlakte van het water.

De eerste voor Marc Zitvast.

Het duurde niet lang voordat Marc zijn eerst aanbeet kreeg. Helaas loste hij deze vis maar al snel volgde een tweede aanbeet en kon een mooie snoekbaars gehaakt worden. De streamer, die hij altijd zelf bouwt, mooi in de lip gehaakt.

Een cadeau van Nicolas Bauer.

Daarna was het mijn beurt. Een baarsstreamer met mooie tail maakte de juiste actie voor deze snoekbaars. De ruk op de lijn verraadde de aanbeet en een mooie dril bracht deze vis in de boot. Een aantal aanbeten volgden snel achterelkaar doch misten we ze of schoten ze los.

Aasvis onder, links en rechts van de boot. Hier moeten we zijn.

De tijd vloog inmiddels voorbij en de aanbeten vielen even stil. Het wisselen van een streamer zou wellicht nog een optie kunnen zijn en dit bleek later een gouden greep. Ik kreeg een ruk op mijn lijn wetende dat de streamer op half water zijn werk deed. De vis voelde goed echter schoot de haak opnieuw los. Dit was de tweede vis die ik verloor en Marc had net zoveel pech.

Prachtige vis!

Na weer een aantal worpen richting hetzelfde onderwater talud kwam toch die brute aanbeet. De vis had streamer dit keer goed te pakken en een mooie dril volgde.

40+ baars voor Marc.

Inmiddels was de vistijd voorbij en Marc deed nog een laatst worp richting het kantje. Dit bleek geen slechte keus want een mooie baars kwam nog aan boord. Uitslag Fly vs Fly 3-2 voor de auteur 🙂

Dit bericht is geplaatst in Visverslagen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie