Humminbird SI actief gebruiken.

In de rechter circels de vis op het ondiepe, links kabels over de bodem.

Nadat mijn bonusdochters bij vrouwlief aan het aandringen voor een middagje Primark was ik zomaar ineens 4 uurtjes vrij om nog ff het water op te gaan. Vanaf mijn huis is het een uurtje werk en ik lig met mijn boot op de stek te dobberen. De afgelopen week was het al meermalen goed geweest dus de keuze was snel gemaakt.

Ook nu was ik op zoek naar de scholen aasvis doch deze hadden zich verplaatst en lagen niet op de stek. Door opstuwing van het water had de monding een behoorlijke kleur gekregen en ik vermoed dat hierdoor de aasvis vertrokken was. Ik had drie uurtjes om te vissen en de eerste anderhalf uur vloog voorbij zonder een aanbeet te krijgen.

Perfectie combinatie. Groot beeldscherm zodat details zichtbaar blijven.

De Mega SI op mijn Helix moest uitkomst bieden om de rovers te vinden. In de eerste afbeelding is duidelijk zichtbaar dat er vis tegen het talud verspreid ligt. Gezien de samenstelling van deze groep kan het bijna niet anders dat dat het hier om snoekbaars gaat. Niet veel later kwam dan ook de verlossende aanbeet en een snoekbaarsje van 50 cm liet zichzelf foppen.

Dit zijn de mooie vissen, 69,5 cm

Ineens ging het snel.Binnen 30 minuten 7 aanbeten en 4 mooie snoekbaarzen in de boot. Twee stuks van in de 60 cm, dat is niet slecht. Doelbewust was ik met de vlieg aan de slag om uiterst traag de streamer boven de bodem te laten zweven. Tegen het kantje kreeg ik nog een prachtige aanbeet en de #6 stond meteen helemaal krom. Het gebonk verraadde weer een dikke vis maar tot grote ergenis loste deze natuurlijk de haak. De tijd zat erop en voldaan weer naar huis.

Dit bericht is geplaatst in Humminbird, Orka 475 Whale, Visverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie