Storm Caira en Dennis maken het lastig.

Hoge waterstanden en de harde wind maakt het dat de vis zich anders gedraagt als de weken ervoor. De vaste plekken zijn verlaten en leeg waardoor er vele meters gemaakt moeten worden op de prooivis op te zoeken. Ook lijkt het wel of deze verder verspreid en wellicht naar dieper water zijn verplaatst.

Pok, hij hangt.

Een week geleden waren Marc en ik nog samen op het water en hebben een ochtend lopen zwaaien met de vliegenlat. Het bleef bij een paar aanbeten en twee losgeschoten vissen. Niet spectaculair en onbevredigend als de vis het laat afweten.

De herkansing kwam afgelopen donderdag. De ochtend was beschikbaar en de wind kwam opnieuw hard uit dezelfde hoek vandaan. Op de SI was een enkele “witte” spot te vinden wat mij het idee gaf dat hier toch een baars of snoekbaars zou kunnen liggen. Na een 10tal worpen kwam de eerste aanbeet. De vis had kennelijk alleen het achterste deel van de streamer te pakken want hij bleef niet hangen. Niet veel later dan toch de snoekbaars die wel aan boord wilde. Een prachtige paarlemoer kleur onder de ogen en een snelle foto om deze eeuwig leven op het web te geven. Niet veel later volgde een 40+ baars die hetzelfde tafereel mocht meemaken. Foto en zwemmen maar weer. De tijd was ondertussen alweer voorbij gevlogen en de wind aardig in kracht toegenomen. Tijd om de ochtend af te sluiten en huiswaarts te keren. Tot snel 🙂

Dit bericht is geplaatst in Visverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie