Het ondiepe water trekt aan!

Afgelopen zondag even het water op geweest ondanks de harde wind. Na een week wintersport waren de vis-kriebels dusdanig hoog dat er toch echt gevist moest worden. Door de harde wind waren er slechts 1 plek die genoeg uit de wind lag om met de vliegenhengel te bevissen.

Eenmaal aangekomen op de stek zag het er allemaal een stuk vriendelijker uit. Het water was echter bijzonder troebel en nog weer eens gestegen ook. De natuur in deze tijd begint zich sterk te ontwikkelen. Overal de eerste groene spruiten aan de bomen en de vogels druk in de weer om territorium danwel een nieuw partner te vinden. Het is voor mij de mooiste tijd van het jaar om alles weer tot leven zien te komen.

Op de Si zoeken waar de vis zich ophoudt.

Het zoeken naar vis viel dit keer niet mee. Er waren slechts een paar signalen te vinden en na deze uitgevist te hebben bleef een aanbeet uit. Daarom nog maar even gaan vertikalen op het A’dam Rijnkanaal.

Ook hier was het taai. Slechts een paar visjes wist ik te verleiden.

Op maandag zag het er eens stuk vriendelijker uit. De wind was gaan liggen en daarom in de middag nog maar een keer geprobeerd. Nu konden ook andere stekken worden bevist en na wat zoeken kon ik al snel een een geschikte plek vinden.

Heerlijke aanbeet van een 78 cm snoekbaars.

De eerste aanbeet volgende snel en een dikke snoek ging dwars door mijn fluocarbon onderlijntje. Dat was toch best balen en daarom snel een geschikte onderlijn op mijn sinkje 3 hoofdlijn. Niet veel later knalde een prachtige snoekbaars op de zwarte streamer en was mijn middag goed. Een paar andere stekken leverde helaas geen aanbeten meer op.

Dit bericht is geplaatst in Orka 475 Whale. Bookmark de permalink.

Geef een reactie