De gesloten tijd…

We zijn inmiddels halverwege de gesloten tijd midden in de grootste crisis van onze generatie. Bizar om te zien hoe de wereld in de greep van het onzichtbare virus is. Al die ondernemers die niks kunnen en mensen in ziekenhuizen zonder familie. Ik hoop dat er snel een einde aan deze wurggreep komt en dat er een vaccin gevonden wordt zodat die werkt.

Als afleiding focus ik me op andere vissoorten en technieken. De meerval is een van de rovers die ik graag bevis in deze periode

Een stijger op de wormen.

De IJssel, Nederrijn en Waal zoek ik regelmatig op om even een drift van een paar uurtjes te maken. Telkens weer komen de snorren kijken maar bijten doen ze nog niet echt.

Dropshot worm

Als de meerval het laat afweten wil ik nog wel eens de snoekbaars verleiden en met een dropshot en dikke dauwpier belagen. Er zijn er altijd wel een paar te strikken wat een leuke afwisseling geeft.

Een boot op een nieuw stek.

Ook het zoeken naar nieuwe stekken is onderdeel van het gesloten seizoen. Het optimaliseren van instellingen van je visvinder is een leuk onderdeel van de visserij. Er kan zoveel met de apparaten en tijdens een normale visdag gun ik mezelf daar geen tijd voor. Nu is het prachtig om met goed weer op het water te zijn, waterkaarten te maken en nieuwe stekken ontdekken. Inmiddels is de zeebaars ook onder de kust te vinden en hoop ik daar snel naar toe te kunnen gaan. Als de wind een beetje meezit dan ook deze prachtige rover de binnenkant van de boot snel gaan zien.

Dit bericht is geplaatst in Visverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie