Eerste zeebaars 2020

De eerste zeebaarzen worden inmiddels al redelijk gevangen. Wie de website’s een beetje in de gaten houdt ziet al mooie plaatjes voorbij komen van deze prachtige vissen. Veelal worden de vissen met de shad of een dobber en zager gevangen. Het vissen met de vlieg op deze jongens is toch wel even een ander verhaal.

Diverse hengels met verschillende lijnklassen,

Als materiaal neem ik diverse hengels met verschillende lijnklassen mee. Als de zeebaars onder oppervlakte aan het jagen is dan kan je prima uit de voeten met een intermediate- of drijflijn. Als je in deze situatie terecht komt is het feest. De vissen kijken nergens naar en happen naar alles wat voor de bek komt. Het is dus altijd goed om een hengel opgetuigd klaar te hebben voor dit spektakel.

Buiten de vreetorgie’s aan de oppervlakte is het natuurlijk ook de kunst om ze te kunnen vangen als het niet zo voor de hand ligt. Ook daarin zijn weer een aantal simpele basisregels die voor elke roofvis belangrijk is. Aasvis, dekking en obstakels in het water. Afhankelijk van de diepte kan je dan het beste kiezen voor een sink 3 of 7 lijn. Met een #8 of #9 hengel kan je in de meeste gevallen prima een vis vangen. Ga je op zeker, pak dan een #10. Nadeel van deze zware hengel is mijn inziens dat je veel minder sport hebt van de kleinere vis die je toch vaak in een veelvoud vangt. Vis je dicht op obstakels dan is het wel zaak de vis geen enkele ruimte te geven. Eenmaal op snelheid bij een obstakel is meestal verspelen door lijnbreuk.

Arend met een mooie vis op de plug.

Voor de vliegenhengel is er een enorme keuze aan verschillende streamers te vinden. Het is toch vaak een persoonlijke keuze als het gaat om welk type je graag vist. Bij smartlures in de webshop staan er vele tientallen die het proberen waard zijn.

Dit is toch wel een heel mooi stukje kunstaas!
De eerste van het seizoen.

Wil je ook een keer mee? Mail mij voor de mogelijkheden.

Dit bericht is geplaatst in Visverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie