Zeebaars is los!

Eindelijk konden Marc en ik weer eens afspreken en met de vliegenlat op stap gaan. Het zeebaars seizoen is inmiddels al in volle gang en prachtige vissen worden aan de kust gevangen. Voor het vliegvissen op deze roofvis is er toch altijd net even dat extra geluk nodig dat alles mee zit. De wind moet niet al te sterk zijn en natuurlijk moet de vis ook zin hebben. De eerste bracht ons al snel een mooie vis op dit de streamer nog geen meter uit de kant vol pakte.

De eerste voor Marc

De eerste stek gelijk vis geeft natuurlijk vertrouwen en al snel kwam er bij mij ook een aanbeet. De vis schoot helaas los. Na een bakje koffie en controle van de onderlijn snel naar de volgende stek. De vangperiode van zeebaars kan soms maar kort zijn en dat is het wel de bedoeling deze maximaal te benutten.

Wat zijn ze sterk en mooi om te zien.

Op de foto is duidelijk de kleurcombinatie streamer te zien. Je kan deze rechtstreeks kopen in de webshop van Smartlures.nl.

De visserij kan redelijk eenvoudig zijn als je met de boot op de goede stek kan blijven liggen. De stroming maakt het moeilijk en zeker met vliegvissen is het kiezen van de “ankerplek” cruciaal om de juiste worp te kunnen maken.

Al zin gekregen in een dagje zeebaarzen met de vlieg? Neem contact op en als het weer goed is gaan we snel het water op!

Dit bericht is geplaatst in Orka 475 Whale, Visverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie