Harde lockdown Covid-19

Bericht Sportvisserij Nederland

Vanwege het nog altijd snel oplopende aantal besmettingen met het coronavirus, gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december 2020 in lockdown. Deze duurt ten minste tot dinsdag 19 januari 2021 en is de strengste tot nu toe.
Premier Mark Rutte riep in een toespraak op televisie op om zoveel mogelijk thuis te blijven, ook tijdens de feestdagen. Gelukkig kun je nog altijd naar buiten om een frisse neus te halen, bijvoorbeeld door te gaan vissen.

Daarbij geldt wel een groepsgrootte van maximaal 2 personen – uitzonderingen op deze regel betreft mensen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 17 jaar. Houd daarbij altijd minimaal 1,5 meter afstand aan (ook als je vanuit een boot vist) en neem de hygiëneregels in acht. Blijf bij klachten, hoe mild ook, thuis en gaan niet naar buiten of bij anderen op bezoek en laat je testen.

Door ons allemaal aan deze adviezen te houden, kunnen we ervoor zorgen dat de lockdown zo kort mogelijk duurt. Op 12 januari zal het kabinet beoordelen welke maatregelen na 19 januari nog nodig zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Dit bericht is geplaatst in Visverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie