Humminbird Mega 360

Dat de techniek in de hengelsport niet stilstaat is een feit. Sommige zaken zo inventief en andere compleet overbodig doch met de introductie van de mega 360 is er een nieuwe wereld open gegaan. De ogen onder water rondom de boot, wat wil je nog meer? Nou, vooral leren begrijpen wat is het wat ik zie!

Het beeld op de helix 12

Het beeld dat op de Helix 12 is te zien. De witte lijn is je radar die in verschillende snelheden in gesteld kan worden. Hoe sneller hoe onscherper het beeld, doch is verplaatsing van vis dat weer beter te volgen. Schermindeling tussen de grote links en recht kan je zelf bepalen. Ook de kleurachtergrond van de radar kan je instellen.

Een stukje uitvergroot.

Bovenstaand plaatje de sector iets uitvergroot. De witte stipjes op drie uur zijn baarzen. Achter de witte stipjes (tic tacs noem ik ze) zie je schaduw. Dit komt omdat het signaal door de vis wordt weerkaats en daar niet kan komen. Bij de volgende sweep van de radar die je meestal dat deze ook zijn verplaatst en dus bewegende vis. De grote schaduw op drie uur is omdat de bodem iets afloopt. Geen groot verval want anders was het helemaal zwart geweest zoals je ziet bij een taludrand.

In de eerste foto zie je op 7/8 uur een grote vlak in de vorm van een punt. Dit wordt veroorzaakt door de elektromotor. Mijn Mega 360 zit hieraan gemonteerd. Zou je de transducer los op de boot doen dan heb je daar geen last van.

In het eerste plaatje zie je in het linker deel de autochart functie aan het werk. Je dieptekaart wordt perfect ingetekend zodat je ook meteen weet hoe een talud er uit ziet en waar het het best kan liggen met je boot.

Dit bericht is geplaatst in Humminbird met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie