Orka Blackfish 500 Tiller

Na bijna twee jaar in de Orka Whale te hebben gevaren was het tijd voor een upgrade. De Whale is een prachtige boot om met 2 mensen in te vissen maar met het gidswerk, waar ik veelal met 3 personen ben, kwam de boot op een aantal punten tekort.

Orka Blackfish 500

Ondank het geringe verschil in grote van de boot kan je de twee nauwelijks met elkaar vergelijken. Deze boot is 10 cm breder en 25 cm langer en dat maakt een wereld van verschil in stabiliteit en opslagruimte. De vaareigenschappen zijn ook totaal anders maar daarover strak meer.

De Humminbird Mega 360 nu achterop.

De Humminbird Mega 360 is nu bevestigd met een bracket en daardoor veel makkelijker en sneller in positie te brengen. De constructie is ook sterker en blijft beter op zijn plaats als je rustig vaart en de sitescan wil gebruiken.

Eletronica keurig op orde.

In boot is een apart circuit gemaakt voor de Batterylabs accu’s met zekeringen voor de veiligheid van de apparatuur. Met de hoofdschakelaar is alles stroombrij te maken wat voor de netwerkbox en de Mega 360 essentieel is.

Alle ruimte voor de hengels, nooit met misgrijpen.

Bij het werpen op het voordek heb ik ook een andere keuze gemaakt voor de seatbase. Deze is nu vlak waardoor je niet meer tegen die irritante verhoging aanloopt of ongelijk staat als de stoel weg is. Het zijn soms maar kleine dingen die een groot verschil maken.

Een vlakke seatbase!

Op het water viel meteen op dat er een andere balans in de boot zat. Het zwaartepunt ligt meer naar voren en de boot gaat heel makkelijk in plané. De boot heeft een walkaround door de grote hengelbakken en daardoor kan je op vrijwel elke plek in de boot een stukje hoger staan als je dat wil. Ik heb de boot een paar keer omgegooid met een aardige snelheid en daarbij geeft hij geen krimp. Tegenliggende golven worden makkelijk opgevangen als je het gas iets loslaat.

Een prachtige 52,5cm baars.

De eerste mooie vissen zijn gevangen, afspraken voor gidsdagen ingepland en een prachtige winterseizoen staat voor de deur. Heb je zin om mee te gaan, neem dan gerust contact op voor de mogelijkheden.

Dit bericht is geplaatst in Visverslagen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie